Bækkelagets SK - Friidrett

Bækkelagets SK - Friidrett

Vi er i gang igjen!

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 9. Jun 2020

De siste ukene har det blitt stadig livligere på Sportsplassen, og vi gleder oss over at treningene er i gang igjen. Etter mange uker alene innendørs og utendørs var det stor stas med fellestrening igjen, selv om det i første omgang var i små grupper.

Nå kan vi trene i større grupper igjen. Noen begrensninger har vi fortsatt mht. smittevern og kapasitet, men både trenere, utøvere og foreldre har tatt nye retningslinjer og behov for ekstra hjelp på strak arm, og treningene har gått knirkefritt.

Mandag kveld arrangerte vi vårt første stevne etter koronaperioden. Tross begrensning på 50 funksjonærer/aktive på banen og publikum utenfor gjerdet ble det en super kveld med sol, god stemning og utøvere som var skikkelig glade for å få konkurrere igjen. Det ble løpt 60m, 100m og 200m, og hoppet høyde, lengde og tresteg, og selv om vi hverken fikk lov til å ha startnumre eller premieutdeling var det ingen som hang med nebbet. Smittevernet var av topp kvalitet med Åse i spissen, og Jon Olav fikset stevneansvaret med glans tross koronahindringer. Dette frister til gjentakelse, og vi gleder oss allerede til neste gang.

Vi har treninger frem til skoleferien, og kanskje blir det litt organisert aktivitet gjennom sommerferien også - følg med!

Har du barn som har lyst til å prøve seg på friidrett? Ta kontakt med lagleder for riktig gruppe.
Last ned: Resultatliste Klubbstevne Sportsplassen 8. juni 2020


0 Kommentar

Sportsplassen er åpen

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 2. Apr 2020

VIKTIG MELDING - DET ER NÅ AVKLART AT VI KAN TRENE PÅ SPORTSPLASSEN IGJEN. 

HER ER REGLENE FOR AKTIVITETEN:

BSK er fremdeles med på den store nasjonale dugnaden for å hindre smitten i å spre seg.

Samtidig følger vi rådene fra Folkehelseinstituttet og Norges Idrettsforbund og åpner igjen for og aktivitet i BSK med følgende regler: 

  • Egentrening er tillatt på Sportsplassen.
  • Organisert trening med klubbens trenere kommer vi tilbake til etter påske. 
  • I hver aktivitetsgruppe kan det bare være 5 personer.
  • Ingen med symptomer på coronaviruset eller de med underliggende sykdommer kan delta.
  • Alle skal holde nødvendig avstand til hverandre (2 meter), det åpnes ikke for aktiviteter som ikke ivaretar det.
  • Aktiviteten kan ikke innebære at utstyr deles mellom deltakerne, som f eks en håndball, innebandykølle eller et kart.
  • I tillegg til trener bør foreldre observere aktiviteten for å se til at de tre punktene over holdes.
  • Det åpnes ikke for felles garderober eller forsamlingslokaler etc. før eller etter aktiviteten.
  • Ingen skal bruke kollektivtrafikk til og fra aktiviteten, eller kjøre bil til/fra trening med noen som ikke er i egen familie. 

Vi oppfordrer foreldre til å følge opp at aktiviteten til egne barn skjer etter disse reglene!

Mer spesifikke treningsregler for friidrett i koronaperioden kommer fredag 4/4-20 fra Norges Friidrettsforbund. Vi legger ut dette på Spond på fredag.  


0 Kommentar

Skjønhaug overrasket med NM-gull!

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 3. Feb 2020

BSKs Joachim Skjønhaug tok et overraskende gull i innendørs-NM i friidrett i Bærum idrettspark i helgen. 19-åringen kom «fra intet» og gikk helt til topps i lengde uten tilløp. Resultatet 3,34 holdt ikke bare til NM-gull, det er ingen andre i Bækkelagets historie som har hoppet lenger enn Skjønhaug. Han knuste Atle McAdams gamle rekord på 3,27 fra 2014, og plasserer seg fint inne på alle tiders-statistikken i Norge, som toppes av Arne Tvervaag fra Ringerike som i 1968 hoppet hele 3,71 m – et hopp som var verdensrekord helt frem til i 2015. Vi kan jo nevne at Karsten Warholm, som alltid har vært god i mange øvelser, har hoppet 3,25 i stille lengde. Spenstfantomet Skjønhaug har bakgrunn fra badminton, og dette var hans første friidrettsstevne noensinne. 

Vi gratulerer Joachim med gullmedaljen!

På kvinnesiden la også med Pernille F. Lund, Emma Suhonen, Amalie Lerøen Kallevik og Karine Jacobsen ned strålende innsats. På 4 x 200 meter stafett gjennomførte BSK-firkløveret et nærmest perfekt løp og endte på tiden 1.43,90, som holdt til femteplass i Norgesmesterskapet.


0 Kommentar

Imponerende resultater av våre utøvere under jrNM

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 31. Aug 2019

BSK stilte med en liten, men sterk tropp under årets jrNM i Sigdal. Kasper Sagen imponerte med 74,23 i første omgang. Dette holdt til gull. Kun tre andre i Norge, inkludert Andreas Thorkildsen har kastet lenger de siste 10 årene. Kasper har slitt med skader i to år, men er virkelig tilbake igjen nå. 


Sebastian og Mats William Marrot imponerte også i sine øvelser. Mats William som bare er 16 år stilte i U20 og kastet 57,08. Dette holdt til en fjerdeplass og er ny junior klubbrekord. I tillegg debuterte Mats William på 400mhk med senior hekker, med tiden 59,26. Dette holdt også til fjerdeplass. Sebastian har det siste året fokusert på mangekamp, han tok jr NM som en mangekamp og stilte i hele seks øvelser. Spyd er kanskje fortsatt hans sterkeste enkeltøvelse, og under jrNM satte han ny pers med 56,10 i kvalifiseringen, og ble nummer seks i finalen med 55,00. Pers ble det også på 110m hekk (100cm) med 15,62, i lengde med 5,98 og stav med 3,75 (utendørs pers) 

Komplett resultatliste herKasper


Sebastian

Mats William


0 Kommentar

Sølv og bronse i spydkast til Bækkelaget i Hoved-NM.

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 5. Aug 2019

Hele seks utøvere fra BSK med i NM individuelt. Dette er antakelig ny rekorddeltakelse.


BSKs unge spydkaster, Kasper Sagen, kastet hele 67,90 og tok en strålende sølvmedalje med ny klubbrekord i årets NM. Kasper har vært skadet i nærmere to år og var bare 0,5m bak sin personlige rekord satt for Tyrving i 2017. Kristina slo som vanlig til under NM og kjempet seg til bronsemedalje med 50,17. Dette var Kristinas 4. medalje på rad i Hoved-NM. 


BSK stilte i tillegg med fire sprintere og Pernille lyktes best, med semifinale plass på 100m på 12,29 (som er like bak pers) og 200m med ny pers 25,57 (+1,4). Isak kom til semifinale på 100m, men misset semifinaleplassen på spesialdistansen 200m med 1/100sek. Khoa og Karine ble dessverre utslått i forsøkene oå hhv 100m og 200m/400m. 


I tillegg til våre seks deltakere løp tidligere BSK gutter Eivind Wikshåland og Abdi Dahir Rabi veldig bra på 1500m. Eivind var kun 7 hundredeler fra finalen med tiden 4.02.00, mens Abdi ble nr 6 i finalen med tiden 3.50.83


Kasper Sagen

Kristina Kristianslund

Pernille Sina Lund

Karine Jacobsen

Jostein Haraldseid

Isak Aaby og Tormod Hjortnæs Larsen

Isak Aaby og Eivind Wikshåland


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline