Bækkelagets SK - Friidrett

Bækkelagets SK - Friidrett

NM ble avsluttet med suverent GULL til Kasper Sagen

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 24. Sep 2020

Bækkelagets utøvere deltok i helgen på Norgesmesterskapet som ble arrangert i Fana, Bergen. Gode prestasjoner fra flere utøvere ble toppet av Kasper Sagens gullmedalje!

Kasper leverte en helt fantastisk serie med hele 5 av kastene over sin gamle pers, og avsluttet altså det hele med 79.90. Det holdt til seier med over 12 meter! 

Dette er det lengste kastet gjort av en nordmann siden Andreas Thorkildsen la opp, og Kasper er allerede den 5. beste nordmannen gjennom tidene! Og han hoppet opp et nivå internasjonalt også. Fra 77. til 22. plass på årets Europa-statistikk over natten.

Pernille Sina Lund var uheldig og fikk en sjelden tjuvstart på 100 meteren, og ble disket. Veldig synd, for Pernille var på hugget!

Iben Carnhed debuterte med lengde i NM og fikk en solid 6. plass med 5.64 (+2.7 vind). I tresteg var Iben nærme en medalje. Det ble en hard kamp om bronsemedaljen. Etter å ha perset tre ganger endte Iben på 12.23 m, kun 5 cm fra bronse. 

Karine Jacobsen har også hatt en veldig bra helg. På 100 meter tangerte hun persen sin med 12.60 i regn og motvind, og var kun tre hundredeler unna finalen. På 200m gikk hun til semifinalen hvor hun imponerte og satte ny pers i motvinden med 25.55 (-1.4 vind). I tresteg fikk hun ikke ut sitt beste, og endte på 10. plass med 11.59 m.


Foto: Lars Ytterhaug0 Kommentar

Avkortet mangekampstevne på Sportsplassen

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 14. Aug 2020

Dessverre måtte Kretsmesterskapet avlyses pga sykdom blant tidtakerne. Dette førte til noe frafall på utøversiden, men de som deltok fikk en fin gjennomkjøring.

Last ned: Resultatliste - Mangekampstevne 28-29 aug 2020.pdfInvitasjon: Mangekampstevne på Sportsplassen

Velkommen til Mangekampstevne på Sportsplassen for gutter og jenter 10-14 år. Stevnet gjelder som KM for Oslo og Akershus friidrettskretser, men er også åpent for deltagere fra andre kretser.

Tidsplan

Fredag 28/8 kl 18.00:
4-kamp gutter 10-12 år: 60m, lengde, kule og 600m
6-kamp jenter/gutter 13-14 år: 60m, lengde og kule

Lørdag 29/8 kl 11.00:
4-kamp jenter 10-12 år: 60m, lengde, kule og 600m
6-kamp jenter/gutter 13-14 år: 60mhk (80mhk G14), høyde og 600m

Påmelding

Nytt i år er at vi åpner for påmelding i enkeltøvelser i klassene for gutter og jenter 13 - 14.
Mangekamp-deltakerne melder seg på i alle 6 øvelser pluss mangekamp.

Påmeldingsfrist 24. august

Påmelding gjennom MinIdrett, eller epost til Jon Olav Viste, jov144@live.com. Tlf. 907 31 213

Startkontingent 4-kamp kr 200, 6-kamp kr 300. Faktura sendes i etterkant. For enkeltøvelser faktureres kr 100, max kr 300 ved påmelding i flere enn 3 øvelser.

Kontaktpersoner

Stevneleder: Jon Olav Viste, epost: jov144@live.com. Tlf. 907 31 213

Smittevernansvarlig: Åse Wikshåland.

Annen kontaktperson: Jostein Haraldseid, epost: j.haraldseid@vikenfiber.no. Tlf. 22 68 89 600 Kommentar

Vi er i gang igjen!

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 9. Jun 2020

De siste ukene har det blitt stadig livligere på Sportsplassen, og vi gleder oss over at treningene er i gang igjen. Etter mange uker alene innendørs og utendørs var det stor stas med fellestrening igjen, selv om det i første omgang var i små grupper.

Nå kan vi trene i større grupper igjen. Noen begrensninger har vi fortsatt mht. smittevern og kapasitet, men både trenere, utøvere og foreldre har tatt nye retningslinjer og behov for ekstra hjelp på strak arm, og treningene har gått knirkefritt.

Mandag kveld arrangerte vi vårt første stevne etter koronaperioden. Tross begrensning på 50 funksjonærer/aktive på banen og publikum utenfor gjerdet ble det en super kveld med sol, god stemning og utøvere som var skikkelig glade for å få konkurrere igjen. Det ble løpt 60m, 100m og 200m, og hoppet høyde, lengde og tresteg, og selv om vi hverken fikk lov til å ha startnumre eller premieutdeling var det ingen som hang med nebbet. Smittevernet var av topp kvalitet med Åse i spissen, og Jon Olav fikset stevneansvaret med glans tross koronahindringer. Dette frister til gjentakelse, og vi gleder oss allerede til neste gang.

Vi har treninger frem til skoleferien, og kanskje blir det litt organisert aktivitet gjennom sommerferien også - følg med!

Har du barn som har lyst til å prøve seg på friidrett? Ta kontakt med lagleder for riktig gruppe.
Last ned: Resultatliste Klubbstevne Sportsplassen 8. juni 2020


0 Kommentar

Sportsplassen er åpen

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 2. Apr 2020

VIKTIG MELDING - DET ER NÅ AVKLART AT VI KAN TRENE PÅ SPORTSPLASSEN IGJEN. 

HER ER REGLENE FOR AKTIVITETEN:

BSK er fremdeles med på den store nasjonale dugnaden for å hindre smitten i å spre seg.

Samtidig følger vi rådene fra Folkehelseinstituttet og Norges Idrettsforbund og åpner igjen for og aktivitet i BSK med følgende regler: 

  • Egentrening er tillatt på Sportsplassen.
  • Organisert trening med klubbens trenere kommer vi tilbake til etter påske. 
  • I hver aktivitetsgruppe kan det bare være 5 personer.
  • Ingen med symptomer på coronaviruset eller de med underliggende sykdommer kan delta.
  • Alle skal holde nødvendig avstand til hverandre (2 meter), det åpnes ikke for aktiviteter som ikke ivaretar det.
  • Aktiviteten kan ikke innebære at utstyr deles mellom deltakerne, som f eks en håndball, innebandykølle eller et kart.
  • I tillegg til trener bør foreldre observere aktiviteten for å se til at de tre punktene over holdes.
  • Det åpnes ikke for felles garderober eller forsamlingslokaler etc. før eller etter aktiviteten.
  • Ingen skal bruke kollektivtrafikk til og fra aktiviteten, eller kjøre bil til/fra trening med noen som ikke er i egen familie. 

Vi oppfordrer foreldre til å følge opp at aktiviteten til egne barn skjer etter disse reglene!

Mer spesifikke treningsregler for friidrett i koronaperioden kommer fredag 4/4-20 fra Norges Friidrettsforbund. Vi legger ut dette på Spond på fredag.  


0 Kommentar

Skjønhaug overrasket med NM-gull!

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 3. Feb 2020

BSKs Joachim Skjønhaug tok et overraskende gull i innendørs-NM i friidrett i Bærum idrettspark i helgen. 19-åringen kom «fra intet» og gikk helt til topps i lengde uten tilløp. Resultatet 3,34 holdt ikke bare til NM-gull, det er ingen andre i Bækkelagets historie som har hoppet lenger enn Skjønhaug. Han knuste Atle McAdams gamle rekord på 3,27 fra 2014, og plasserer seg fint inne på alle tiders-statistikken i Norge, som toppes av Arne Tvervaag fra Ringerike som i 1968 hoppet hele 3,71 m – et hopp som var verdensrekord helt frem til i 2015. Vi kan jo nevne at Karsten Warholm, som alltid har vært god i mange øvelser, har hoppet 3,25 i stille lengde. Spenstfantomet Skjønhaug har bakgrunn fra badminton, og dette var hans første friidrettsstevne noensinne. 

Vi gratulerer Joachim med gullmedaljen!

På kvinnesiden la også med Pernille F. Lund, Emma Suhonen, Amalie Lerøen Kallevik og Karine Jacobsen ned strålende innsats. På 4 x 200 meter stafett gjennomførte BSK-firkløveret et nærmest perfekt løp og endte på tiden 1.43,90, som holdt til femteplass i Norgesmesterskapet.


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline