Bækkelagets SK - Friidrett

Bækkelagets SK - Friidrett

Fart og moro for 500 i årets Ekebergstafett

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 18. Mai 2015
Dagen før nasjonaldagen varmet nesten 500 barn og ungdommer opp til 17. maifeiring med stafett i vår egen vakre skulpturpark. Værgudene hadde en dårlig dag, men det var la ingen demper på løpelyst og humør blant verken deltakere, tilskuere eller frivillige.

I år var andre gangen Ekebergstafetten ble arrangert i nyere tid. Fjorårets stafett var et spennende prøveprosjekt som gikk over all forventning med 85 lag og 450 deltakere, strålende vær og god gjennomføring. Spenningen var derfor stor i oppkjøringen til årets stafett. Målet var å slå fjorårets antall deltakere, og dagen før startskuddet gikk kunne arrangementskomiteen puste ut: 95 lag og 500 deltakere var påmeldt. Ikke verst mot slutten av en hektisk stafettsesong, og i en langhelg klemt inn mellom Kr. Himmelfart og 17. mai!

Vær ingen hindring!
Det var en fryd å se Hestesletta fylles med barn i klubbdrakter i alle farger. Mange klubber fra nærområdet var representert, det samme var flere store Osloklubber og til og med langveisfarende deltakere fra Skien. Da startskuddet gikk kl. 12.00 sto 45 lag i aldersklassene 7-8 og 9-10 klare til å løpe den korteste løypa på 1300 m, mens 11-16-åringene startet 13.30 med sin runde på 2100 m. De yngste fikk løpe relativt tørrskodd, mens mange av de eldre løperne fikk seg en real kalddusj på sin tur gjennom skogen. Det var det ingen som var nevneverdig preget av, og tilskuere og frivillige holdt humøret oppe med regntøy, støvler og varme pølser og kaffe fra en av de to kioskene som var satt opp for anledningen.

Topp innsats fra egen klubb
Det ble mange gode resultater i alle klasser, og BSK markerte seg med flere lag på pallen. Stor stas å gjøre det bra på hjemmebane, var tilbakemeldingen fra deltakerne fra ski- og friidrettsgruppene.

- Dette er den morsomste stafetten å være med på. Bra musikk og morsom løype, sa en av de mange blide BSK-løperne etter endt dyst.

Komplett resultatliste finner du HER!

Mange å takke
De frivillige er avgjørende for gjennomføringen av et såpass stort arrangement. Løypevaktene er viktige for å sikre at ingen blir løpt ned og at det er orden i vekslingene, og parkeringsvakter, kioskpersonell, sekretariat, startordnere, sanitet, kakebakere og diverse andre funksjoner kreves også for en vellykket stafett.

- Vi har en utrolig positiv og fin gjeng med foreldre og utøvere i BSK, og det var gjort i en håndvending å skaffe 50 frivillige, sier stafettansvarlig (også kalt ”stafettgeneral”) Magnus Rynning Borander. Han og resten av arrangementskomiteen måtte si seg storfornøyde etter vel overstått arrangement, og har allerede begynt å tenke på neste års stafett. En stor takk til alle som bidro og deltok, og vel møtt i mai 2016!

Noen høydepunkter fra dagen:


Spenning før start...


...starten går!


Sondre fra BSK G11-12 år i farta!


På vei til mål


Sølvvinnere i Mix 11-12: BSK!


Superfornøyde J 9-10 fra BSK :-)


Klare for veksling!


Seiersjubel for BSK G 11-12!


Ingen sak å være frivillig i regnet...når man har telt!

Flere bilder fra dagen finner du HER!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline