Bækkelagets SK - Friidrett

Bækkelagets SK - Friidrett

​Friidrettssamling i Rudhallen

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 11. Jan 2016


Friidrettssesongen har måttet vike for skisesongen, og sist søndag trakk ivrige friidrettsbarn- og ungdommer fra BSK innendørs for en halvdags treningssamling i en av Norges flotteste friidrettshaller.

En vinterstengt Sportsplass legger ingen demper på friidrettsgleden. Søndag samlet BSK Friidretts 10-14-åringer seg i Rudhallen i Bærum for en halvdags treningsøkt. I tillegg til å trene ordentlig på de mest sentrale friidrettsøvelsene, var målet å en hyggelig sosial samling på tvers av flere aldersgrupper. Samlingen ble gjennomført i samarbeid med Asker Friidrett, og det var dyktige og engasjerte trenere på plass fra begge klubber.

BSKs sportslige leder Thomas Røkenes og arrangementsansvarlig Magnus Borander var veldig fornøyde med dagen, og helt enige om at dette var en bra samling med topp motiverte utøvere.

– En ordentlig samling i løpet av vinteren er viktig både for treningsmotivasjonen og det sosiale samholdet i gruppen. Dette lover bra for neste sesong, fastslår de begge.

Selv om en del friidrettsutøvere også er aktive på ski, og var opptatt med et av skisesongens første skirenn, hadde hele 29 utøvere satt av den første ordentlige vintersøndagen til friidrett, og bidro til en utrolig hyggelig og morsom dag. Rudhallen er en av Norges flotteste friidrettshaller, og omgivelsene inspirerte absolutt til mer trening, og var fin oppladning for vinterens innendørsstevner: Tyrvinglekene i Rudhallen 6-7 februar, og vinterens høydepunkt for friidrettsgruppa; Bamselekene i Stangehallen på Hamar.

Her er noen glimt fra samlingen:


0 Kommentar

Klubbkveld i friidrettsgruppen

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 28. Okt 2015

Det var fullt i aulaen på Brannfjell skole da friidrettsgruppa 26. oktober avholdt sin årlige klubbkveld for utøvere og foreldre, med styremedlemmer, trenere og oppmenn på plass. Klubbkvelden markerer avslutning av årets sesong med oppsummering av begivenheter og utdeling av utmerkelser og oppmerksomheter. Samtidig rettes blikket fremover mot en ny sesong og treningsopplegget for den.

Det var stort engasjement rundt årets klubbkveld, og alle som bidro fortjener en stor takk for innsatsen.

Etter velkomsthilsen fra styreleder Knut-Erik Jacobsen, gikk sportslig leder Thomas Røkenes gjennom highlights fra sesongen i form av en billedkavalkade. Videre informerte han om treningsopplegget for vinteren og presenterte alle trenerne. Alle som har gjort en innsats både på banen og utenfor, ikke minst i Norway Cup, ble behørig takket. Magnus Borander presenterte neste års arrangementer, med Ekebergstafetten på topp.

Mange og gode resultater
Deretter var det premieutdeling som ble omfattende, ettersom konkurranseaktiviteten i år har vært stor. BSK er på 9. plass av ca. 800 på landsstatistikken for antall starter i sesongen 2015. Det var utdeling av forbundets nåler, og ikke minst premiering etter årets 4-kamptabell, der tyrvingtabellpoengene fra beste løpsøvelse, beste hopp, beste kast pluss en valgfri øvelse legges sammen. I år var det hele 25 jenter og 12 gutter, i alt 37 utøvere, som var kvalifisert.

Det viste seg at 7 utøvere hadde oppnådd i alt 12 resultater som ga over 1000 poeng på Tyrvingtabellen. De 7 var Mats William Marrot (12), Sondre Røkenes (12), Sebastian Marrot (15), Isak Aaby (18), Iben Carnhed (14), Hermine N. Wiik (14) og Camilla Haugan (10). Aller høyest nådde Mats W. Marrot med sitt resultat på 200 m hekk, 31,42, som ga 1082 poeng.

Vandrepokalene
Et klart høydepunkt var utdelingen av åets vandrepokaler, som går til vinnerne av 4-kamptabellen på gutte- og jentesiden. I år som i fjor var det vår gode sprinter og mangekamptalent i 14 årsklassen, Iben Carnhed, som vant vandrepokalen for jenter med den flotte poengsummen 4083. På guttesiden ble det en enda mer imponerende seier til Mats William Marrot (12) på 4255 poeng! Vi fikk med andre ord to meget verdige vinnere av vandrepokalene. I jenteklassen fulgte på de to neste plassene Caroline Haugan (15) og Hermine Nadine Wiik (14), mens det i gutteklassen var Sebastian Marrot (15) og Sondre Røkenes (13) som ble nr. 2 og 3.

Våre UM- og NM-deltakere
Vi hadde i år 6 deltakere i UM, Isak Aaby, Andreas Georg Holthe, Sebastian Marrot, Karine Jacobsen, Caroline Haugan og Kaia Eide. Videre hadde vi 5 NM-deltakere. Det var Kristina Kristianslund (22), som ble juniornorgesmester i spyd!, og det var Pernille Sina Lund, Ingvild Hjortnæs Larsen, Karine Jacobsen og Thale Espeli, som ble nr. 4 på 4 x 100 m i stafett-NM og nr. 6 på 1000 m stafett i Hoved-NM. De ble alle gitt rosende omtale for sin innsats.

Kristina og Isak mottok spesielle utmerkelser for henholdsvis årets prestasjon (gull i jr.-NM) og årets gjennombrudd (nye klubbrekorder på 100 og 200 m).

Deretter ble 80-årsdagen til vår ildsjel, Jostein Haraldseid, markert med tale, gaveoverrekkelse og sang! Vi regner med at hans engasjement for friidretten i klubben vil vedvare i mange år til!

Tas også med at det som vanlig var stor oppslutning om loddsalget, skulle det viktigste være nevnt fra en hyggelig klubbkveld.

Per Gammelgård

Noen glimt fra kvelden:


Vandrepokalvinnere for 3. år på rad: Iben og Mats William!


De yngste utøverne får sin velfortjente premie for sesonginnsatsen


Stolte J13 får sine utmerkelser


Sportslig leder Thomas og oppmann Cecilie sto for premieutdelingen


To superflinke G12: Mats William og Sondre!


Årets gjennombrudd til Isak, årets prestasjon til Kristina.
0 Kommentar

Ta Idrettsmerket sammen med Kjetil Andre Aamodt på torsdag!

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 30. Aug 2015

I 2015 fyller Idrettsmerket 100 år - det skal markeres! Torsdag 3. september kl. 18.00 inviterer Norges idrettsforbund og Bækkelagets Sportsklub Oslobeboere over 16 år til å ta Idrettsmerket på Sportsplassen. Kjetil André Aamodt kommer - kommer du?


Bli med og se om du løper 60 og 3000 meter raskere, hopper lengre og støter kule bedre enn vår tidligere alpinstjerne! Alle som klarer Idrettsmerket får vår flotte jubileumspin og et minne for livet!

Du kan delta uansett gren, det eneste kravet er at du er 16 år eller eldre.

Vi oppfordrer alle utøvere, foreldre og andre til å møte opp og heie på Idrettsmerketakerne, og å bidra til en flott 100-årsmarkering på Sportsplassen!

Informasjon
0 Kommentar

Velkommen til sommerleir for ungdom 14-17 år!

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 1. Jun 2015Norges Friidrettsforbunds ungdomskomité inviterer til sommerleir for ungdom mellom 14-17 år i juni. Sommerleiren er et sosialt og morsomt tiltak for ungdom, og vi tror leiren kan bidra til å opprettholde friidrettsinteressen for ungdom i en alder mange gir seg med idretten. Lek, trening, konkurranser og vennskap står på programmet når det 21.-26. juni igjen er duket for ny sommerleir i regi av Norsk Friidrett. Sommerleir er for ungdom mellom 14 og 17 år (2001-1998) og er for mange sommerens store høydepunkt. Rundt 80 ungdommer samles hvert år i Sigdal, og mange reiser rett fra Veidekkelekene til leiren. Det blir satt opp direktebuss fra Veidekkelekene, og transport tilbake til Gardermoen og Oslo. På sommerleiren venter en uke med friidrett, sol, venner og moro.

Les mer om sommerleirdeltakernes opplevelser her.
For informasjon og påmelding, klikk her.

0 Kommentar

Fart og moro for 500 i årets Ekebergstafett

Postet av Bækkelagets SK - Friidrett den 18. Mai 2015
Dagen før nasjonaldagen varmet nesten 500 barn og ungdommer opp til 17. maifeiring med stafett i vår egen vakre skulpturpark. Værgudene hadde en dårlig dag, men det var la ingen demper på løpelyst og humør blant verken deltakere, tilskuere eller frivillige.

I år var andre gangen Ekebergstafetten ble arrangert i nyere tid. Fjorårets stafett var et spennende prøveprosjekt som gikk over all forventning med 85 lag og 450 deltakere, strålende vær og god gjennomføring. Spenningen var derfor stor i oppkjøringen til årets stafett. Målet var å slå fjorårets antall deltakere, og dagen før startskuddet gikk kunne arrangementskomiteen puste ut: 95 lag og 500 deltakere var påmeldt. Ikke verst mot slutten av en hektisk stafettsesong, og i en langhelg klemt inn mellom Kr. Himmelfart og 17. mai!

Vær ingen hindring!
Det var en fryd å se Hestesletta fylles med barn i klubbdrakter i alle farger. Mange klubber fra nærområdet var representert, det samme var flere store Osloklubber og til og med langveisfarende deltakere fra Skien. Da startskuddet gikk kl. 12.00 sto 45 lag i aldersklassene 7-8 og 9-10 klare til å løpe den korteste løypa på 1300 m, mens 11-16-åringene startet 13.30 med sin runde på 2100 m. De yngste fikk løpe relativt tørrskodd, mens mange av de eldre løperne fikk seg en real kalddusj på sin tur gjennom skogen. Det var det ingen som var nevneverdig preget av, og tilskuere og frivillige holdt humøret oppe med regntøy, støvler og varme pølser og kaffe fra en av de to kioskene som var satt opp for anledningen.

Topp innsats fra egen klubb
Det ble mange gode resultater i alle klasser, og BSK markerte seg med flere lag på pallen. Stor stas å gjøre det bra på hjemmebane, var tilbakemeldingen fra deltakerne fra ski- og friidrettsgruppene.

- Dette er den morsomste stafetten å være med på. Bra musikk og morsom løype, sa en av de mange blide BSK-løperne etter endt dyst.

Komplett resultatliste finner du HER!

Mange å takke
De frivillige er avgjørende for gjennomføringen av et såpass stort arrangement. Løypevaktene er viktige for å sikre at ingen blir løpt ned og at det er orden i vekslingene, og parkeringsvakter, kioskpersonell, sekretariat, startordnere, sanitet, kakebakere og diverse andre funksjoner kreves også for en vellykket stafett.

- Vi har en utrolig positiv og fin gjeng med foreldre og utøvere i BSK, og det var gjort i en håndvending å skaffe 50 frivillige, sier stafettansvarlig (også kalt ”stafettgeneral”) Magnus Rynning Borander. Han og resten av arrangementskomiteen måtte si seg storfornøyde etter vel overstått arrangement, og har allerede begynt å tenke på neste års stafett. En stor takk til alle som bidro og deltok, og vel møtt i mai 2016!

Noen høydepunkter fra dagen:


Spenning før start...


...starten går!


Sondre fra BSK G11-12 år i farta!


På vei til mål


Sølvvinnere i Mix 11-12: BSK!


Superfornøyde J 9-10 fra BSK :-)


Klare for veksling!


Seiersjubel for BSK G 11-12!


Ingen sak å være frivillig i regnet...når man har telt!

Flere bilder fra dagen finner du HER!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline